четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Сорос увеличава инвестициите в злато и телекомуникации
17.02.2010 10:52


Джордж Сорос е наблегнал на инвестициите в злато през последното тримесечие на 2009 година, показват предоставените на регулаторните органи на САЩ данни за позициите на фонда на милиардера Soros Fund Management.

По време на периода делът на фонда в SPDR Gold Trust се е увеличил двойно и така той вече е четвъртият по големина инвеститор в инвестиционната компания. SPDR Gold Trust e най-големият борсовo търгуван фонд (ETF) за търговия със злато в света.

В резултат на инвестицията делът на Soros Fund Management в SPDR Gold Trust е имал оценка от 663 млн. долара, показват данните, цитирани от Business Week.

През четвъртото тримесечие на миналата година фондът на Сорос е инвестирал активно в петролната компания Hess, американския телекомуникационен гигант AT&T, както и в автомобилната компания Ford.

Инвестицията във Ford е била увеличена с близо 50 на сто, като към 31 декември фондът на Сорос е притежавал 10,9 млн. акции от компанията. За сравнение, в края на септември позицията е била в размер на 7,3 млн. акции.

От капитала на АТ&Т пък са били придобити нови 500 хил. акции и така делът на Soros Fund Management е достигнал 4,7 млн. акции.

Като цяло към края на 2009 година фондът на Сорос е обявил, че притежава инвестиции на стойност 8,8 млрд. долара, което е ръст от 2,6 млрд. долара в сравнение с третото тримесечие на годината.

Вижте къде е инвестирал милиардерът Уорън Бъфет през последното тримесечие

Няма коментари:

Публикуване на коментар