четвъртък, 8 октомври 2009 г.

Джим Роджърс: Печалбите са в селското стопанство
08.10.2009 14:58


През следващите десетилетия най-голямата индустрия ще бъде селското стопанство, смята Джим Роджърс, един от най-известните инвеститори в света и президент на Rogers Holding.

„Фундаментите стават по-добри и по-добри за селското стопанство. Свидетели сме на недостиг на фермери в по-голяма степен от каквото и да е било друго", заяви Роджърс в интервю за CNBC днес.

„Търсенето нараства, запасите се свиват. Това е перфектната буря“, посочва инвеститорът.

Джим Роджърс е сред най-големите оптимисти за пазара на суровини през настоящото десетилетие. Неговото мнение е, че суровините, в това число и златото, ще продължат да поскъпват и занапред. Въпреки това обаче той обяви, че се въздържа от купуване на злато заради поредицата поставени рекорди.

„Златото ще отиде далеч по-високо през следващото десетилетие. Не продавам никакво злато, но не бих и искал да купя нещо, което е с рекордна цена. Не продавайте златото си – то ще бъде много по-скъпо след десет години“, съветва специалистът.

„Не купувам акции, защото всеки казва, че всичко е наред, светът е чудесен, не се притеснявайте. Аз обаче знам за себе си, че все още предстоят проблеми и че инфлацията идва“, казва Роджърс.

Това, което съветва Роджърс, е да се следят цените на златото, захарта и други основни суровини. Именно там според него има потенциал за печалби, а не при акциите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар